Jako, że ostatnio brak nowych pomysłów, to spróbuję może z tym. RPG tylko przeniesione ze świata realnego, na te forumowe. Jako, że to pierwsza próba, osadźmy go w popularnym świecie, proponuję Warhammer edycja 1

Rasy to:
- Ludzie
- Leśne elfy
- Krasnoludy
- Halfingi
Profesje to (liczba ograniczona

):
- Akolita
- Banita
- Chłop
- Giermek
- Górnik
- Oprych
- Uczeń czarodzieja
- Złodziej
- Żołnierz
Zobaczymy ilu będzię chętnych.
Brak Drowów i profesji mag bojowy

Nawet nie wiem o co w tym wszystkim chodzi... Ktokolwiek mnie może oświecić?
Ja chcę być ewentualnie skaveńskim inżynierem spaczenia, jak nie ma to może zadowolę się krasnoludem - banitą (ale tylko jak ktoś zapali światło).
A ja wolę postrzelać z łuku Leśny Elf do usług
@Lilith: preferuję światy mroczne, a nie gdzie wesołe nagie drowniątka latają za motylkami po świecie

W młotku mało który uczeń dożywa wieku aby stać się magiem, a mało który mag dożywa sędziwego wieku.
@Kolo: To jest po prostu próba przeniesienia sesji rpg ze świata realnego na forum, oczywiście z pewnymi zmianami (bardziej liczy się narracja niż rzuty kośćmi - choć w normalnych sesjach i tak ich nie lubiłem). Co do skavenów, to na pewno uważasz, że znając ich rasę dożyłbyś drugiego dnia?

Schowałbym się w kącie i modlił żebyście mnie nie znaleźli

I jakby co to nie mam kości (sobie co najwyżej napiszę program...). Zresztą nieważne kogo bym sobie nie wybrał z moimi skłonnościami do popełniania strasznych gaf i debilizmów wątpię żebym przeżył pierwszy tydzień

I co najważniejsze w życiu nie czytałem żadnego podręcznika RPG więc będziecie mnie musieli prowadzić za rękę.
Nie potrzebujesz kości (chyba o tym wspominałem), poza tym będziesz graczem, więc to nawet lepiej jeśli nie znasz zasad

(Ta, jestem sadystycznym mg

). Jeśli przynajmniej 4 osoby będą zainteresowane, to możemy zacząć

Nic mnie nie obchodzi że nie lubisz mrocznych elfów czyli drowów. A na golasa z motylkami latają leśne elfy

Drowy prędzej z pająkami
http://www.google.pl/images?hl=pl&safe=o...30&bih=573
Ewentualnie mogę zostać skrytobójczynią z jakimiś minimalnymi zdolnościami magicznymi.
Nie widziałaś elfów w Warhammerze

Tam to rasa ginąca, skazana na zniknięcie jeszcze zanim świat upadnie

Przy nich Drowy to słodkie bobaski biegające za motylkami

Z tego co pamiętam to Leśne Elfy nie mogą być złodziejami ale ja bym chciał